Imprimare

UE: mHealth si utilitatea aplicatiilor mobile in sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Comisia Europeana a anuntat ca lucreaza la imbunatatirea sigurantei si transparentei informatiilor colectate cu ajutorul aplicatiilor mobile in domeniul sanatatii.

Noul grup de lucru, mHealth va avea rolul de a evalua validitatea si fiabilitatea datelor colectate prin intermediul aplicatiilor mobile precum si modul acestora de prelucrare.

"Numarul mare de aplicatii disponibile cu referire la stilul de viata si al gradului de bunastare, necorelat cu o dovada clara privind calitatea si fiabilitatea lor, lasa loc ingrijorarii cu privire la capacitatea consumatorilor de a evalua utilitatea aplicatiilor. Acest lucru ar putea limita absorbtia efectiva a aplicatiilor mHealth in beneficiul sanatatii publice." sustine Comisia Europeana.

Printre cei 20 de membri ai grupului de lucru mHealth se numara: organizatii ale societatii civile, de cercetare si industrie, dar si Societatea Europeana de Cardiologie, Kings College din Londra, si Hannover Medical School, Medappcare din Franta si un ONG din Marea Britanie (Digital Health and Care Alliance and PatientView.)

Anul trecut in cadrul a doua intalniri pe aceasta tema s-a evidentiat interesul pentru o metodologie comuna privind aplicatia mHealth si conectarea acesteia cu inregistrari electronice ce ar putea fi utile in practica clinica.

"Cadrele medicale au nevoie de o reasigurare cu privire la fiabilitatea aplicatiilor, pentru a fi in masura sa recomande aplicatii pentru pacientii lor si sa foloseasca aceste date in procesul de tratate si monitorizare al pacientilor." a declarat Comisia.

Noul grup de lucru se va baza pe initiativele existente precum si pe cele mai bune practici din Europa pentru a oferi criterii de calitate si metodologii de evaluare comuna. Prima intalnire de lucru a grupului va avea loc luna viitoare.

Primele planuri ale Comisiei privind folosirea tehnologiei digitale de catre sistemele de sanatate au debutat in 2012, apoi a fost aprobata Carta Verde in 2014.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/UE_-mHealth-si-utilitatea-aplicatiilor-mobile-in-sanatate_21496/

lauff lautf laurf