Imprimare

MS: Program de supraveghere si control al infectiilor nosocomiale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a organizat un grup de lucru format din specialisti epidemiologi, microbiologi, de boli infectioase si de sanatate publica care au elaborat un document programatic privind supravegherea infectiilor nosocomiale si consumul de medicamente.

“In urmatoarele 2 luni vom incepe in 70 de spitale de urgenta, institute, spitale mari mai multe evaluari pe baza unor chestionare care vor fi analizate de catre specialistii Institutului National de Sanatate Publica pentru a se identifica un calendar de masuri privind resursele umane, dezvoltarea de ghiduri si metodologii de diagnostic si supraveghere a infectiilor nosocomiale si rezistentei la antibiotice, modificari in structura organizatorica si de personal a unitatilor sanitare si completarea echipamentelor si dotarilor necesare activitatii in aceste domenii. Vrem sa dezvoltam programul de supraveghere si control al infectiilor nosocomiale existent, care este in acest moment un program restrins “ a declarat conf.dr. Victor Strambu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Secretarul de stat a adaugat ca, pe termen mediu, se intentioneaza dezvoltarea in spitale a unor activitati care sa permita utilizarea judicioasa a antibioticelor, supravegherea si interventia eficace, dar si incurajarea raportarii infectiilor nosocomiale, pe baza unor indicatori masurabili.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/MS_-Program-de-supraveghere-si-control-al-infectiilor-nosocomiale_21495/

lauff lautf laurf