Imprimare

Ancheta epidemiologica in Arges

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O echipa de medici epidemiologi, infectionisti si de sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii, Institutului National de Sanatate Publica si a Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals” s-a deplasat la Pitesti pentru a verifica modul in care se desfasoara ancheta epidemiologica si inspectia la Spitalul de Pediatrie din Pitesti privind acordarea asistentei medicale si conditiile de spitalizare, potrivit unui comunicat de presa publicat pe site-ul ministerului.

Principala preocupare a Ministerului Sanatatii este depistarea cat mai urgenta a cauzelor care au dus la imbolnavirea copiilor din judetul Arges.

Reamintim ca un numar de 11 copii care prezinta sindrom hemolitic-uremic sunt internati in prezent la Spitalul "Marie Curie" din Bucuresti.

"Este exclus ca acest sindrom sa fie dat de o infectie intraspitaliceasca la Pitesti. E.coli nu se izoleaza in cadrul spitalului. Multi dintre acesti copii nici nu au ajuns la spital. Nu au pastrat un contact cu spitalul. (...) Sfaturile se leaga de o igiena a mainilor, de o igiena a produselor pe care le folosim, este vorba de spalatul oualelor inainte de la pune la fiert, de a spala foarte bine carnea si de a o fierbe cel putin o ora. In cazul carnii de vita doua-trei-patru ore. Dupa ce spalam carnea, trebuie sa spalam din nou mainile, sa spalam fructele si legumele. Trebuie sa fim atenti si la produsele pe care le cumparam din gospodariile oamenilor. (...) Este foarte important felul in care parintii au pregatit alimentul copiilor", a atentionat seful de sectiei de Nefrologie, dr. Mihaela Balgradean potrivit Agerpres.

Dr. Balgradean a adaugat ca pot sa apara complicatiii precum convulsii, pancreatite, insuficiente cardiace sau pulmonare, ulcere iar rinichii ar trebui supravegheati timp de un an.

Vom reveni cu informatii privind rezultatele anchetei desfasurate de autoritatile de sanatate publica.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ancheta-epidemiologica-in-Arges_21499/

lauff lautf laurf