Imprimare

Premiera nationala Targu Mures: primul pacient roman cu o inima artificiala va beneficia de un transplant de cord

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cordul urmeaza sa soseasca de la Timisoara cu un elicopter, iar operatia ar trebui sa se incheie in jurul orei 14,00.

Seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara din Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant (IUBCvT) Targu Mures, dr. Horatiu Suciu, a anuntat ca urmeaza sa aiba loc o noua premiera nationala, constand in transplantarea unui cord primului pacient roman care a avut implantat un dispozitiv de reglare a debitului cardiac, denumit inima artificiala, informeaza Agerpres.

Primul implant de reglare a debitului cardiac din Romania a fost realizat anul trecut de o echipa condusa de dr. Horatiu Suciu, asistat de dr. Bojan Biocina din Croatia si dr. Peter Branecky din Germania.

Acest tip de interventie este un procedeu complementar, vine in ajutorul pacientilor cu insuficienta cardiaca severa, care le ofera sansa de a supravietui pana la efectuarea unui transplant de cord.

Procedura a fost introdusa in Germania in anii 2007-2008, iar de anul trecut Romania se aliniaza standardelor internationale in tratamentul modern al insuficientei cardiace.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Premiera-nationala-Targu-Mures_-primul-pacient-roman-cu-o-inima-artificiala-va-beneficia-de-un-transplant-de-cord_21498/

lauff lautf laurf