Imprimare

Noul concept Fundeni: respect pentru medici si pacienti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Compartimentul de primire pacienti al Institutului Clinic Fundeni a fost modernizat si inaugurat, informeaza Agerpres.

"Putem inaugura un nou concept — conceptul Fundeni—, care arata respect atat pentru personalul medical, cat si pentru pacienti. Daca anul trecut pe vremea aceasta ne laudam cu Centrul de Uronefrologie si Transplant Renal care era la nivel european, anul acesta, la moment de bilant, putem sa va spunem ca am finalizat deja tot ce inseamna procectura si laboratoare anatomo-patologice, care sunt deja finisate, terminate la cheie, o sectie de neurologie, pentru prima oara in istoria spitalului avem sectie de recuperare medicala si sectia de pre-transplant medular care este finalizata. Ce inauguram astazi este un concept nou, acela prin care am delimitat foarte clar caile de acces in spital. Internarea de face cu bon de ordine cu afitaj electronic, pacientii stau pe scaun. Toate circuitele sunt separate, astfel incat aratam ca profilaxia infectiilor nosocomiale este un principiu care trebuie respectat atat afara, cat si la noi", a declarat, la inaugurare, managerul IC Fundeni, Carmen Orban.

Birourile de internari vor avea afisaj electronic, astfel incat sa se evite aglomeratia, statul in picioare si intarzieri in procesul de internare pentru pacientii adulti in regim de urgenta, a fost reamenajata intrarea dinspre soseaua Fundeni, unde pot parca ambulantele si pacientul sa aiba acces direct catre camerele de garda din cladirea A.

Au fost delimitate si reamenajate intrari diferite pentru pacientii cronici care vin cu programare si a fost construit un spatiu amplu, care va contine pe langa birourile de internare si un spatiu modern pentru asteptare.

Proiectul s-a derulat pe parcursul unui an, iar valoarea investitiei este de 3.000.000 lei, 80% din suma provenind de la Ministerul Sanatatii, iar 20% de la ONG-uri, persoane fizice si persoane juridice.

Potrivit managerului Orban, timpul de asteptare a fost redus cu o ora, chiar doua ore in anumite situatii.

"Conditiile din spitale reprezinta unul dintre motivele de insecuritate si insatisfactie ale pacientilor si totodata unul din motivele exodului personalului medical. Or infrastructura spitaliceasca de standard european reprezinta in cazul de fata un element care vine sa sustina elementul de crestere a performantei sistemului sanitar", a afirmat consilierul prezidential Diana Paun

"IC Fundeni este cel mai mare spital din tara si era absolut normal sa aiba un centru de primiri urgente ca acesta. Cu acest centru si cu alte lucruri care s-au facut in spital chiar incepe sa se vada ca pacientul ajunge in centrul sistemului si ca toti actorii sunt sau ar trebui sa fie interesati pentru binele pacientului. Sa fie un pic mai bine", a spus, la randul sau, presedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Noul-concept-Fundeni_-respect-pentru-medici-si-pacienti_21500/

lauff lautf laurf