Imprimare

Sprijin international pentru ancheta din Arges

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a anuntat, ca au fost facute demersuri pentru ca o echipa a Centrului European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC - European Centre for Disease Prevention and Control) sa vina alaturi de medicii romani in cazul copiilor bolnavi din Arges conform Agerpres.

"Lucram destul de aproape cu colegii nostri de la Centrul European de Control al Bolilor de la Stockholm, care ne-au contactat, cu care ne sfatuim cum sa facem, ce sa facem mai bine. (...) Chiar suntem in demersuri ca o echipa de la Centrul European de Control al Bolilor sa vina alaturi de noi (...) in zilele urmatoare, atunci cand dansii vor decide in acest sens", a declarat Pistol.

Ea a sustinut ca este putin probabil ca acesti copii, care provin dintr-un singur judet, sa se fi imbolnavit din cauza unor alimente care se vand pe scara larga in toata tara.

"Ne propunem sa cautam tot ceea ce poate avea legatura cu anumiti factori locali, inclusiv gospodarii proprii. Din datele noastre, se poate observa lipsa totala de legatura dintre cazuri, fiecare copil fiind alimentat in mod diferit, cu lapte diferit, surse de fructe si legume diferite. (...) Pentru a fi foarte siguri asupra a ceea ce evolueaza de fapt si de drept pe teritoriul Romaniei, incepand de ieri am instituit un sistem de declarare zilnica obligatorie din toate unitatile sanitare din Romania a tuturor cazurilor de boala diareica acuta severa cu deshidratare, eventual cu semne de sindrom hemolitic-uremic", a afirmat Adriana Pistol.

In ceea ce priveste ipoteza ca un vaccin ar putea fi cauza bolii, directorul CNSCBT a spus ca acest lucru nu poate fi luat in discutie, intrucat nu toti copiii, avand varste diferite, au facut vaccinul respectiv.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sprijin-international-pentru-ancheta-din-Arges_21502/

lauff lautf laurf