Imprimare

Aprilie 2016: lansare plan de control al cancerului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Planul comprehensiv de control al cancerului va fi lansat in prima parte a lunii aprilie, a declarat ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu conform Agerpres.

"In aprilie vom finaliza Planul comprehensiv de control al cancerului, de asta sunt absolut sigur, este si data anuntata. Sunt modele europene, suntem intr-o zona geografica foarte clar definita care functioneaza pe anumite standarde, (...) ne-am dorit sa ajungem in acest grup de tari si intr-acolo ne indreptam. Este o harta a nevoilor si a modului prin care vom ajunge sa le indeplinim. Planul comprehensiv de control al cancerului va fi lansat in 12,13, 14 aprilie. (...) Acest plan prevede profilaxie, diagnostic, tratament, ingrijiri paliative, cercetare. (...) Este cancerul de col uterin, cancerul de san si cancerul colo-rectal.

Nimeni in Europa nu face screening pentru alte tipuri de cancer in cadrul unor astfel de planuri comprehensive", a spus ministrul.

Referindu-se la centrele de radioterapie, el a aratat ca exista deja patru buncare pregatite, insa lipseste aparatura necesara, procedura fiind in curs prin intermediul unui program cu Banca Mondiala.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Aprilie-2016_-lansare-plan-de-control-al-cancerului_21507/

lauff lautf laurf