Imprimare

Ancheta din Arges confirma prezenta bacteriei Escherichia-Coli

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In urma datelor partiale furnizate de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentului (ANSVSA), care confirma prezenta bacteriei Escherichia -Coli, subgrupa O26, intr-o serie de esantioane prelevate de pe raza judetului Arges, respectiv dintr-o gospodarie din judetul Bacau, echipe mixte ale Directiei Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentului (DSVSA) si ale Directiei de Sanatate Publica (DSP), din judetele mentionate, vor continua actiunea de control, informeaza Ministerul Sanatatii.

Inspectorii DSVSA, alaturi de cei ai DSP, vor verifica tot lantul de productie al agentului economic unde au fost depistate nereguli.

Verificarile vor fi extinse la toate capacitatile de productie care s-au aprovizionat cu materie prima de la aceeasi sursa.

Totodata, sub coordonarea ANSVSA, echipele mixte DSVSA si DSP vor verifica sursele de aprovizionare pentru fabricarea produselor lactate la nivelul judetului Arges, in vederea identificarii unor eventuale cazuri similare, urmând a dispuse masurile ce se impun.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ancheta-din-Arges-confirma-prezenta-bacteriei-Escherichia-Coli_21511/

lauff lautf laurf