Imprimare

Ministrul Sanatatii: Cresc salariile medicilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Patriciu Achimas Cadariu, Ministrul Sanatatii, a anuntat ca sustine cresterea salariilor medicilor in anul 2016.

Acesta a anuntat ca exista deja un document oficial semnat in acest sens, prin care se cere cresterea salariilor medicilor cu 25%.

"Am semnat un acord cu Federatia Sanitas si este o hartie semnata, oficiala. Eu cred in stransul de maini. Cred ca atunci cand am dat mana, dupa ce am semnat acordul, am facut un parteneriat real. Incepem cu rezolvarea inechitatilor. Am discutat la Ministerul Muncii, sunt 43.000 de oameni in sistem. Acest lucru, in mod evident, reprezinta o prioritate. stiu ca aveti asteptari mari de la anul 2016. Sa asteptam o a doua crestere cu 25% a salariilor. Sustin acest lucru si il voi sustine in fata Guvernului", a afirmat ministrul, intr-o conferinta organizata de Federatia Sanitas.

El a spus ca impreuna cu reprezentantii Federatiei Sanitas va promova memorandumul pentru deblocarea posturilor din sistem.

"De asemenea, impreuna cu dumneavoastra, sunt convins ca vom promova acest memorandum pentru deblocarea posturilor. Cunosc lipsa personalului de specialitate, stiu cum este atunci cand noaptea, pe Terapie Intensiva, sunt doua asistente si pe sectie uneori una. Am trait aceste lucruri, stiu cum este si stiu cat de dificil este ca a doua zi, uneori, sa trebuiasca sa ramai la serviciu si sa continui activitatea. Sunt convins ca impreuna vom putea gasi solutii viabile pentru a rezolva problemele", a sustinut reprezentantul MS.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ministrul-Sanatatii_-Cresc-salariile-medicilor_21521/

lauff lautf laurf