Imprimare

Sistem wireless pentru monitorizarea diabetului la copii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Comisia Europeana a aprobat  un sistem de monitorizare a glucozei din sange la copii, care foloseste un sensor wireless (fara fir) pentru a evita testul prin intepatura degetului in timpul noptii.

Acesta foloseste un senzor mic, care este aplicat pe partea de sus a bratului, pentru o durata de pana la 14 zile. Sistemul se numeste FreeStyle Libre.

"Copiii si adolescentii care sufera de diabet zaharat si familiile lor trebuie sa faca fata multor provocari cu in viata de zi cu zi, deoarece este o afectiune complexa", a declarat Jared Watkin, senior vicepresedinte, al companiei ce a dezvoltat sistemul.

"Oamenii de stiinta si inginerii de la Abbott au muncit la acest sistem wireless pentru a pune la punct aceasta tehnologie inovatoare, pentru a imbunatati viata persoanelor care sufera de diabet, pentru a contribui la cresterea calitatii vietii acestora, ca ei sa aiba o viata mai fericita si mai sanatoasa", a completat Jared Watkin.

Persoanele care sufera de diabet zaharat isi monitorizeaza nivelul de glucoza luand o mica mostra de sange, prin intepaturi in deget si cu ajutorul testelor de sange pentru a afla care este nivelul de insulina, astfel incat sa poata sa tina glicemia sub control.

Sistemul FreeStyle Libre a fost deja lansat intr-un numar de tari europene, printre care Germania, Franta, Spania, Italia si Regatul Unit al Marii Britanii. Sistemul poate fi folosit de catre copiii cu varsta cuprinsa intre 4 si 17 ani.

Reprezentantii companiei spera ca produsul va avea succes datorita calitatilor sale vizibile, pentru ca testarea glicemiei folosind aparatul nu creeaza disconort si nici durere, asa cum se intampla in cazul intepaturilor.

"Tehnologia FreeStyle Abbott Libre este inovatoare pentru ca schimba modul in care se face auto-monitorizarea in caz de diabet, de decenii - si s-a dovedit ca are acuratete si este precisa, a declarat dr. Emanuele Bosi, profesor asociat in cadrul Departamentului de Endocrinologie si Diabet la Universitatea Vita-Salute, din Milano, Italia.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sistem-wireless-pentru-monitorizarea-diabetului-la-copii_21520/

lauff lautf laurf