Imprimare

Primii fondatori in domeniul Podiatriei din Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Asociatia de Podiatrie anunta eliberarea primelor certificate de "formator in domeniul Podiatriei" si prima mentionare a discilpinei "Podatrie" intr-un document oficial.

Certificatele au fost obtinute de 11 medici si 8 asistente medicale din Romania, in urma participarii acestora la primul Curs de formatori in Podiatrie.

Acest demers a venit in ajutarea consolidarii profesiei de podiatru si in Romania, deoarece la nivel international, podiatria este un domeniu care se dezvolta din plin.

"Am facut un pas important pentru tot ceea ce isi propune, de acum inainte, Asociatia de Podiatrie si domeniul Podiatriei romanesti. Incepem sa constietizam si sa acceptam, din ce in ce mai mult, rolul crucial pe care un podiatru il are intr-o echipa multidisciplinara de ingrijire a piciorului diabetic, dar si in abordarea unui numar mare de alte afectiuni ale piciorului" declara dr. Norina Gavan, presedintele Asociatiei de Podiatrie.

Asociatia de Podiatrie arata ca, in urma acreditarii si a eliberarii certificatelor, formatorii vor putea sa lucreze alaturi de profesionistii din domeniul sanatatii, in vederea indeplinirii obiectivelor.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Primii-fondatori-in-domeniul-Podiatriei-din-Romania_21526/

lauff lautf laurf