Imprimare

Reclamele la mancarea de tip fast-food ar putea fi restrictionate in mediul online, in Anglia

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Reclamele la mancarea de tip junk-food a putea fi interzise, in Marea Britanie. Publicitatea la alimente nesanatoase a fost deja interzisa in timpul programelor de televiziune care se adreseaza tinerilor sub varsta de 16 ani.

Acestea ar urma sa fie interzise pe paginile de internet care se adreseaza copiilor, autoritatile sperand astfel sa combata obezitatea la tanara generatie.

In curand, in Marea Britanie va fi lansata o dezbatere publica in acest sens, pentru a cere parerea locuitorilor tarii in legatura cu aceasta masura.
De asemenea, reclamele la alimente considerate nesanatoase pentru copii ar putea fi interzise si de pe YouTube si ITV Hub.

In plus, ministrul Finantelor, George Osborne, a anuntat ca vrea sa introduca si o taxa pe zahar. Obezitatea este legata de aparitia unor afectiuni ale inimii, dar si a diabetului. Statisticile din Marea Britanie spun ca aproape 30% dintre copiii cu varsta intre 2 si 15 ani sunt supraponderali.

In 2007, Marea Britanie a interzis publicitatea la mancarea junk-food in timpul emisiunilor pentru copii. Si in Asia au fost luate astfel de masuri, iar in Malaezia s-au interzis toate reclamele la fast-food.


 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Reclamele-la-mancarea-de-tip-fast-food-ar-putea-fi-restrictionate-in-mediul-online_-in-Anglia_21533/

lauff lautf laurf