Imprimare

Cele mai multe tulburari de somn pot fi prevenite sau tratate! Nu porni cu somnul la drum

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Societatea Romana de Pneumologie (SRP) si Sectiunea de Somnologie si Ventilatie Non-Invaziva (SSVNI) din cadrul SRP celebreaza vineri, 18 martie 2016, Ziua Mondiala a Somnului, eveniment ce are scopul de a atrage atentia asupra tulburarilor de somn si a impactului acestora in viata fiecarui individ.

Ziua Mondiala a Somnului se desfasoara in acest an sub sloganul "Somnul odihnitor este un vis accesibil" si pune accentul pe faptul ca cele mai multe tulburari de somn pot fi prevenite sau tratate.

"Somnul neodihnitor sau somnolenta din timpul zilei ascund de multe ori patologii ale somnului cu multiple implicatii cardiovasculare, metabolice si socio-economice. Persoanele care sufera de apnee in somn sunt de 6 ori mai expuse riscului de a fi implicate intr-un accident de masina.

De aceea, ne dorim sa subliniem cu aceasta ocazie importanta includerii sindromului de apnee in somn de tip obstructiv pe lista patologiilor care necesita evaluarea sau reinnoirea permisului de conducere, reluand campania "Nu porni cu somnul la drum", a delcarat Dr. Oana Deleanu, Presedintele Sectiunii de Somnologie si Ventilatie Non-Invaziva.

In aceste conditii, Societatea Romana de Pneumologie este alaturi de pacienti, sprijinind elaborarea aplicatiei Help Snoring! si formarea Asociatiei Pacientilor Asistati Respirator.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cele-mai-multe-tulburari-de-somn-pot-fi-prevenite-sau-tratate_-Nu-porni-cu-somnul-la-drum_21536/

lauff lautf laurf