Imprimare

Cresterea calitatii vietii la bolnavii cu Parkinson

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Boala Parkinson, maladie de care sufera aproximativ 70.000 de romani nu poate fi momentan vindecata, dar poate fi controlata, astfel incat calitatea vietii pacientilor sa creasca considerabil.

Aceasta este concluzia celui de-al optulea simpozion regional "Abordarea integrata a bolii Parkinson", eveniment ce a fost organizat la Conisliul Judetean Arad de catre Houston NPA pentru Asociatia de Lupta impotriva Bolii Parkinson.

Tratamentul bolii Parkinson este prin definitie un tip de terapie bazat pe asocieri multiple de medicamente in stadiile mai avansate de evolutie, care necesita de la o etape la alta reevaluare si individualizare", a declarat medicul neurolog Mihaela Simu, Prof. Dr. la Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara.

In stadiile inaintate ale bolii Parkinson, optiunile de tratament avansat pot oferi ameliorari semnificative ale simptomelor. Tratamentul chirurgical reprezinta una dintre aceste optiuni, insa poate fi efectuat numai in clinici specializate.

Depresia este o problema comuna a persoanelor cu Parkinson, prevalenta ei fiind intre 11% si 44% in functie de tipul depresiei si de scalele folosite.

"Pentru a stapani boala, pacientul trebuie sa fie informat, sa-i stie punctele slabe si nu in ultimul rand sa aiba un plan de lupta pe care sa-l respecte cu strictete. Nu uitat: intre 7 si 10 milioane de oameni traiesc in intreaga lume cu boala Parkinson", a declarat ing. Dan Stoian Raican, presedintele ALIBP - pacient cu boala Parkinson.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cresterea-calitatii-vietii-la-bolnavii-cu-Parkinson_21542/

lauff lautf laurf