Imprimare

Lipsa medicament Distonocalm

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Distonocalm se afla in proces de autorizare la ANMDM, intr-o noua formula, din combinatia careia a fost exclus derivatul de ergot. Astfel, se anunta lipsa produsului de pe piata in perioada urmatoare.

Decizia de a inregistra o noua formula Distonocalm vine dupa ce in 2013, Comitetul pentru medicament de uz uman (CHMP) al Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA) a recomandat restrictionarea utilizarii medicamentelor care contin derivati de ergot pentru anumite indicatii terapeutice, nu si pentru cele ale medicamentului Distonocalm. Aceasta a dus la dificultati de aprovizionare cu derivat de ergot si, in final, la epuizarea stocurilor de materie prima.

"Este important de mentionat faptul ca aceasta situatie nu a fost cauzata de probleme de calitate, eficienta sau siguranta a produsului.

Totodata, subliniem ca nu este o decizie bazata pe ratiuni economice comerciale, regretam neplacerile provocate pacientilor si comunitatii de profesionalisti in sanatate", a declarat Simona Cocos, director General Zentiva Romania.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Lipsa-medicament-Distonocalm_21543/

lauff lautf laurf