Imprimare

Ziua Mondiala a Epilepsiei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Sambata, 26 martie 2016, de Ziua Mondiala a Epilepsiei, Cluburile Lions au organizat in Bucuresti. Brasov si Cluj o actiune simultana de constientizare si informare generala asupra acestei afectiuni.

La nivel global, peste 65 de milioane de oameni sufera de epilepsie, aceasta devenind o problema de sanatate publica, care in Europa afecteaza peste sase milioane de oameni.

In Romania nu exista o statistica precisa a persoanelor care dezvolta crize de epilepsie. De aceea, la nivel national, se estimeaza ca exista aproximativ 400 de mii de persoane care sufera de epilepsie, insa doar 150 de mii sunt inregistrati si urmeaza tratament medicamentos.

Epilepsia este o afectiune neurologica in care celulele nervoase transmit semnale anormale care perturba activitatea cerebrala. Debuteaza in copilarie sau la arsta adulta, iar stimuli variati sau starile patologicecare perturba retelele neuronale pot declansa crizele de epilepsie.

Diagnosticul corect se pune doar in urma efectuarii unei elctroencefalograme (EEG) si a examenelor imagistice specifice.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ziua-Mondiala-a-Epilepsiei_21551/

lauff lautf laurf