Imprimare

Proiect Pilot pentru stoparea abandonului bolnavilor in spital

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Managerul Institutului de Psihiatrie "Socola" Dr Gabriel Oprisanu intentioneaza sa propuna Ministrului Sanatatii un proiect pilot care sa duca la reducerea abandonului bolnavilor de catre familii in spitale si consta in responsabilizarea apartinatorilor bolnavilor prin incheierea unui contract de sejur.

Astfel, prin acest contract, familia isi ia angajamentul ca dupa rezolvarea problemei medicale sa preia bolnavul in mediul familial acolo unde ii este locul, iar spitalul va asigura permanenta asistentei medicale de care bolnavul are nevoie.

"Intentionez sa propun Ministerului Sanatatii ca acest proiect pilot sa fie implementat in premiera la Institutul de Psihiatrie "Socola" Iasi, pentru a vedea cum functioneaza si cum poate fi adaptat si in unitati sanitare din tara. Daca proiectul aduce rezultate, in scurt timp ar putea fi modificata si legislatia in acest sens.

Dorim ca acest contract incheiat cu familia sa devina obilgatoriu pentru a responsabiliza apartinatorii cu privire la obligatiile pe care le au fata de rudele seferinde", a declarat Dr Gabriel Oprisanu, managerul Institutului de Psihiatrie "Socola" Iasi.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Proiect-Pilot-pentru-stoparea-abandonului-bolnavilor-in-spital_21550/

lauff lautf laurf