Imprimare

Institutul de Psihiatrie Socola vrea sa infiinteze un Centru de Sanatate Mintala la Harlau

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Masuri in sprijinul pacientilor cu afectiuni psihice

Conducerea Institutului de Psihiatrie "Socola" intentioneaza sa infiinteze un Centru de Sanatate Mintala in localitatea Harlau care sa functioneze incepand cu anul 2017. In prezent, reprezentantii Institutului au trimis la Ministerul Sanatatii documentatia necesara impreuna cu solicitarea de infiintare a centrului in vederea aprobarii.

Dupa ce Institutul va primi acordul Ministerului Sanatatii, conducerea unitatii va solicita sprijinul Primariei Harlau in vederea alocarii unui spatiu unde sa fi amenajat viitorul Centru de Sanatate Mintala.

"Infiintarea unui nou Centru de Sanatate Mintala in judetul Iasi este o masura binevenita pentru bolnavii din aceasta zona care nu vor mai fi nevoiti sa se deplaseze pana la Iasi. Un nou centru va creste eficienta asistentei medicale in cazul pacientilor cu afectiuni psihice." a subliniat Dr. Gabriel Oprisanu, managerul Institutului de Psihiatrie Socola.

Demersurile pentru infiintarea de noi centre de sanatate mintala sunt indreptatite mai ales ca legea sanatatii mintale prevede ca un astfel de centru trebuie sa deserveasca 100.000-150.000 de locuitori.

Pentru mai multe informatii legate de activitatea Institutului de Psihiatrie Socola, Iasi, puteti accesa pagina oficiala de Facebook.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Institutul-de-Psihiatrie-_Socola_-vrea-sa-infiinteze-un-Centru-de-Sanatate-Mintala-la-Harlau_21554/

lauff lautf laurf