Imprimare

Primavara Dermatologica Ieseana - Editia a V-a

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Mainifestarea Stiintifica Nationala cu participare internationala, reuneste la Iasi lectori nationali si internationali de renume, la cel mai mare si mai apreciat eveniment medical interdisciplinar din Moldova

Cea de-a V-a editie a Manifestarii Stiintifice Nationale, cu participare internationala "Primavara Dermatologica Ieseana" se va desfasura la Iasi, in perioada 7-9 aprilie 2016.

Pe parcursul celor 3 zile de cursuri, workshop-uri si prelegeri, "Primavara Dermatologica Ieseana" va reuni peste 1000 de participanti din toata tara.

Pentru aceasta editie, au fost pregatite peste 80 de teme de actualitate din sfera patlogiei dermatologice de granita. Acestea vor fi sustinute de 60 de lectori de elita din tara si 8 invitati de renume din straintate, conferind inalta tinuta stiintifica, cat si originalitate in continutul stiintific.

Presedintii de onoare ai acestei editii sunt: Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, Prof. dr. Michel Perrin, Franta si Prof. dr. Niazi Khusrow, SUA.
 

Continutul stiintific va evidentia multiplele zone de intersectie si de colaborare dintre dermatologie, dermato-venerologie si alergologie-imunologie, boli infectioase, chirurgie estetica, farmacologie, farmacognozie-fitoterapie, fiziopatologie, flebologie, microbiologie, nutritie, oftalmologie, ortopedie-traumatologie, pediatrie, stomatologie, radioterapie.

Vor fi dezbatute subiecte “fierbinti”, “borderline” ale dermatologiei: boala venoasa cronica si flebologie, psoriasis, dermato-oncologie, dermato-alergologie, farmacologie dermatologica, infectii cutanate, chirurgie dermatologica, laserele in dermatologie, dermato-cosmetologie, principii de bioetica aplicate in dermatologie, boli dermatologice de etiologie incomplet cunoscuta, noi terapii dermatologice, directii noi de cercetare in dermatologie, psiho-dermatologie, colagenoze, tehnici de vârf de diagnostic in bolile dermatologice, etc.

Evenimentul este creditat cu 30 de credite EMC.

Cu aceasta ocazie se va lansa si cartea  “Noi frontiere in dermatologie ”, sub redactia conf. dr. Daciana Elena Branișteanu, Editura Junimea, colectia Esculap, 168. Cartea este structurata sub forma unui compendiu, un adevarat instrument pentru tinerii dermatologi și nu numai.

O alta carte ce va fi prezentata la eveniment este "Ochi in ochi cu cancerul - cheia regasirii mele" semnata de Carmen Ungureanu.

 

Cursuri pre conferinta: "Cutera - terapii bazate pe lumina inteligenta, "Lambourile locale in chirurgia de exereza tumorala", "Curs de dermato-alergologie"
Curs post conferinta: "Sclerodermia la granita dintre specialitati".

 

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Primavara-Dermatologica-Ieseana---Editia-a-V-a_21556/

lauff lautf laurf