Imprimare

Transplantul de plamani reluat in Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Transplantul pulmonar va fi reluat, in scurt timp, urmare a demersurilor Ministerului Sanatatii, prin semnarea scrisorii de intentie intre Agentia Nationala de Transplant si Eurotransplant, organizatia europeana de profil.

Ministerul Sanatatii, domul Patriciu Achimas-Cadariu, a avut o serie de intalniri cu Prof. Bruno Meiser, Presedintele Eurotransplant si Prof. Walter Klepetko, seful Sectiei de chirurgie toracica si al programului de transplant pulmonar de la Clinica Universitara AKH din Viena, acolo unde sunt efectuate operatiile de transplant pentru pacientii romani, cu organe prelevate si puse la dispozitie prin reteaua Eurotransplant.

Urmatorii pasi stabiliti, includ oficializarea relatiei Romaniei cu Eurotransplat, prin semnarea unui nou acord si ulterior, infiintarea a minimum 3 centre regionale de urmarire post-transplant.

Partile au convenit, totodata, ca nu pot asigura mai mult de 10 transplanturi anual, fiind imperios necesara deschiderea unui Centru National de Transplant din Romania.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Transplantul-de-plamani-reluat-in-Romania_21565/

lauff lautf laurf