Imprimare

Ingirjirea paliativa prin medicul de familie - o solutie testata de Hospice Casa Sperantei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Eveniment organizat cu ocazia incheierii proiectului "Inlaturarea disparitatilor in accesul la servicii de baza de ingrijiri paliative in comunitate: parteneriate pentru identificarea si reducerea barierelor clinice, educationale, legislative, si economice", proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

La conferinta de presa vor oferi declaratii:
- Dr. Thomas Stauffer - Director al Biroului Contributiei Elvetiei in Romania
- Conf. Dr. Daniela Mosoiu - coordonator al proiectului si director de educatie si dezvoltare Hospice Casa Sperantei
- Prof. Dr. Florian Strasser - medic-cercetator de la Spitalul Saint Gallen din Elvetia
- Dr. Gabriela Rusu -medic de familie din judetul Brasov, implicat in proiect si reprezentant al Asociatiei Medicilor de Familie din Brasov.

Scopul acestei intalniri este de a prezenta profesionistilor si autoritatilor sanitare noul model pilotat pe parcursul desfasurarii proiectului in 4 judete din tara;impactul includerii lui si costurile asociate, de a desfasura un proces de consens din care sa rezulte modelul final de abordare paliativa in Romania prim medicii de familie.

Se vor discuta si modalitati concrete de includere a acestui model in Programul National de Dezvoltare a Ingrijirilor Paliative din Romania.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ingirjirea-paliativa-prin-medicul-de-familie---o-solutie-testata-de-Hospice-Casa-Sperantei_21564/

lauff lautf laurf