Imprimare

Asociatia Transplantatilor din Romania a aderat la o retea internationala de specialitate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

 Asociatia Transplantatilor din Romnia, a aderat la South – Est EuropeTransplant Network. Memorandul de constituire al retelei est-europene a fost semnat in Serbia.

“Suntem interesati si increzatori in dezvoltarea relatiilor multilaterale in South – Est Europe Transplant Network prin schimbul de informatii si bune practici realizate intre membri. Avem convingerea ca intr-un astfel de cadru de cooperare vom reusi, impreuna, sa crestem accesul la transplansplant si sa imbunatatim calitatea vietii pacientilor reprezentati in toate statele organizatiilor membere. Prin aceasta aderare, ATR isi asuma un rol activ in realizarea obiectivelor Retelei, cu accent pe armonizarea si implementarea legislatiei privind donarea si transplantul (inclusiv protectia sociala) la nivel regional, in conformitate cu directivele UE.”, a declarat dl. Gheorghe Tache, presedinte Asociatiei Transplantatilor din Romania.

South – Est Europe Transplant Network este o retea de asociatii ale pacientilor cu transplant, nevoie de transplant si dializa care isi propune sa actioneze in comun si sa se sustina reciproc pentru cresterea numarului de donatori, dezvoltarea activitatii de transplant, imbunatatirea si armonizarea legislatiei privind donarea si transplantul, cresterea calitatii vietii pacientilor reprezentati.

Membrii Retelei urmaresc sa realizeze aceste obiective prin comunicare, cooperare, schimb de bune practici si suport reciproc pentru dezvoltarea si consolidarea fiecarei organizatii membre.

Membrii in retea sunt organizatii din: Bosnia – Hertegovina, Croatia, Serbia, Slovenia si Muntenegru, iar lista este deschisa pentru aderare.

”Reteaua este deschisa pentru asociatiile din regiune care impartasesc obiectivele acesteia in ceea ce priveste schimbul de experienta, ajutorul reciproc la rezolvarea problemelor din tarile noastre, schimbul de idei si bune practici privind modul de actiune si rezolvare a problemelor in fiecare tara, manifestari comune pentru celebrarea Zilei Mondiale a Intentionam sa realizam in comun evenimente in unele dintre cele mai importante orase ale tarilor organizatiilor membre in Retea.”, spune dl. Tomislav Žuljević, presedinte al asociatiei similare ATR din Bosnia – Hertegovina, asociatie membru fondator al Retelei.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Asociatia-Transplantatilor-din-Romania-a-aderat-la-o-retea-internationala-de-specialitate_21566/

lauff lautf laurf