Imprimare

SANITAS dezaproba O.U.G. pentru salarizarea personalului platit din fondurile publice

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Federatia SANITAS din Romania isi exprima totalul dezacord fata de proiectul O.U.G. pentru salarizarea personalului platit din fonduri publice

"In toate demersurile noastre am solicitat eliminarea inechitatilor si discriminarilor salariale pentru toate categoriile profesionale din sistemul sanitar, de asistenta sociala si medico-social, aspect pe care actuala ordonanta de urgenta ce urmeaza sa fie aprobata de guvernul tehnocrat miercuri, 13 aprilie a.c. nu il are in vedere si aduce pierderi salariale in loc de cresteri. Am primit textul unui act normativ care nu reflecta discutiile si negocierile purtate de SANITAS si de C.N.S.L.R.-Fratia, la care suntem afiliati, ci, mai mult, abroga Legea salarizarii unitare nr. 284/2010, fara perspectiva unei noi legi in domeniu. in consecinta, solicitam Ministerului Muncii lamuriri suplimentare pe care speram sa le primim miine in sedinta C.N.T.D.S." declara presedinte SANITAS, Leonard Barascu.

Consiliul National al Federatiei SANITAS se va intruni de urgenta joi, 14 aprilie 2016, pentru a analiza situatia creata de aparitia acestei O.U.G., precum si masurile care se cer a fi luate.

SANITAS ii asigura pe membrii sai ca rezolvarea inechitatilor si discriminarilor salariale reprezinta in continuare unul dintre obiectivele federatiei de la care nu se va abate si se va folosi de toate mijloacele sindicale pentru atingerea acestuia.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/SANITAS-dezaproba-O.U.G.-pentru-salarizarea-personalului-platit-din-fondurile-publice_21569/

lauff lautf laurf