Imprimare

Norme noi pe autism si standarde pentru terapeuti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Vineri, 8 aprilie, in Aula Universitatii Romano-Americane din Bucuresti a avut loc deschiderea Conferintei Internationale ABA, ajunsa la a cincea editie.

Normele pe legea autismului, decontarea serviciilor psihologice si statutul profesional al specialistului care se ocupa de terapia de recuperare a copilului cu autism, au fost principalele puncte de discutie in evenimentul de deschidere la care au luat cuvantul reprezentantii Ministerului Educatiei, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Colegiului Psihologilor din Romania, Centrului de Sanatate Mintala si Autoritatii Nationale pentru Persoane cu Dizabilitati, precum si profesori din SUA si Norvegia.

Pentru ca decontarea se face direct prin medicii specialisti care au contract cu CNAS, de la introducerea noului contract cadru publicat anul trecut, foarte putine fonduri au fost absorbite. Raluca Nica, de la Centrul de Sanatate Mintala, a explicat sistemul prin care se poate deconta terapia copiilor cu autism in acest moment.

In Romania, specialistii care se ocupa de terapia comportamentala de recuperare a persoanelor cu autism nu au un program de formare la universitati si nici statutul profesional definit. Reprezentantii CPR si ANPD si-au exprimat dorinta de lucru asupra unui standard profesional al acestui specialist.

Conferinta Internationala ABA, organizata de Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata si Asociatia Help Autism, in parteneriat cu institutii publice, asociatii profesionale si organizatii neguvernamentale, a atras anul acesta peste 650 de participanti – psihologi, medici, cadre didactice, studenti si parinti ai copiilor cu autism.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Norme-noi-pe-autism-si-standarde-pentru-terapeuti_21575/

lauff lautf laurf