Imprimare

Federatia SANITAS din Romania a pichetat Parlamentul Romaniei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Federatia SANITAS din Romania a pichetat in data de 20 aprilie 2016 Parlamentul Romaniei.

Conform calendarului de proteste anuntat saptamana trecuta, in data de 20.04.2016, SANITAS alaturi de celelalte sindicate bugetare afiliate CNSLR – Fratia, a pichetat Parlamentul Romaniei si a inaintat Camerei Deputatilor, Senatului, Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Sanatatii un document cu toate revendicarile Federatiei Sanitas.

S-a solicitat eliminarea inechitatilor si discriminarilor salariale pentru toate categoriile profesionale din sistemul sanitar, de asistenta sociala si medico-social, s-a cerut in continuare majorare salariala cu 25% in 2016, reglementarea timpului de munca pentru medici, implicit plata corecta a garzilor, deblocarea si finantarea posturilor de specialitate, eglementarea functionarii retelei de medicina scolara, respectarea normativelor de personal din sistemul sanitar, etc.

Salariatii din sistemul sanitar si sistemul de asistenta sociala sunt asigurati ca solutionarea revendicarilor SANITAS este prioritara pentru Federatie si in acest sens se vor continua toate actiunile sindicale prevazute pentru urmatoarea perioada, si anume: 9-13 mai a.c. Federatia SANITAS va organiza adunari publice in fata Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerului Finantelor Publice.

In functie de rezultatele obtinute in negocierile care se vor desfasura in paralel cu actiunile de protest, in luna iunie se va organiza un miting de amploare in fata Guvernului Romaniei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Federatia-SANITAS-din-Romania-a-pichetat-Parlamentul-Romaniei_21580/

lauff lautf laurf