Imprimare

Federatia SANITAS din Romania a pichetat astazi Ministerul Muncii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Conform calendarului de proteste anuntat saptamana trecuta, astazi, 9 mai 2016, Federatia SANITAS din Romania a pichetat Ministerul Muncii

SANITAS a solicitat: eliminarea inechitatilor si discriminarilor salariale pentru toate categoriile profesionale din sistemul sanitar, de asistenta sociala si medico-sociala, majorare salariala cu 25% in 2016, reglementarea timpului de munca pentru medici, implicit plata corecta a garzilor, deblocarea si finantarea posturilor de specialitate, reglementarea functionarii retelei de medicina scolara, respectarea normativelor de personal din sistemul sanitar, etc.

SANITAS va continua negocierile cu Ministerul Muncii, va sustine in continuare necesitatea aparitiei unei ordonante de urgenta care sa elimine inechitatile si discriminarile salariale din sistemul sanitar si sistemul de asistenta sociala, asa cum au fost ele prezentate de Federatie la toate negocierile care s-au desfasurat pana acum.

In acest sens, o delegatie a Federatiei SANITAS a purtat astazi discutii cu ministrul muncii, dl Dragos Pislaru, iar la finalul intalnirii acesta a iesit sa discute cu membrii SANITAS prezenti la pichetare si le-a cerut un ragaz de cateva zile pentru a putea veni cu un raspuns concret din partea guvernului privind ordonanta de urgenta pentru eliminarea inechitatilor si discriminarilor salariale din sistem.

Demisia ministrului sanatatii, dl Patriciu Achimas-Cadariu, nu schimba programul actiunilor sindicale SANITAS si ii asiguram pe salariatii din sistemul sanitar si sistemul de asistenta sociala ca solutionarea revendicarilor SANITAS este prioritara pentru Federatia noastra si in acest sens vom continua toate pichetarile anuntate pentru perioada 9-13 mai a.c.

Pe tot parcursul acestei saptamani vor fi organizate adunari publice in fata Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerului Finantelor Publice. Federatia SANITAS din Romania atrage atentia Guvernului Romaniei ca situatia in care se afla sectorul sanitar trebuie reglementata, iar lipsa de raspuns va fi amendata cu greva generala.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Federatia-SANITAS-din-Romania-a-pichetat-astazi-Ministerul-Muncii_21597/

lauff lautf laurf