Imprimare

Provocari si oportunitati pentru actualele politici educationale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Asociatia Bucuresti ABCD pentru copii dislexici organizeaza Congresul International Adaptarea copiilor cu tulburari specifice de invatare in scolile din Romania.

La inceputul acestui an s-a adoptat legea cu privire la invatamantul persoanelor cu tulburari specifice de invatare (Legea 6/2016).

Conform legii, in termen de 90 de zile ar fi trebuit sa fie elaborate Normele Metodologice de aplicare, care vor permite punerea in practca a legii si schimbarea statutului acestor copii in scoala romaneasca.

Este pentru prima data cand dislexia, disgrafia, discalculia, disortografia sunt recunoscute printr-o lege in Romania, un inceput bun pentru drumul greu care va urma, pana cand vom putea spune ca ne-am facut datoria fata de acest copii minunati.

Asociatia Bucuresti pentru Copii Dislexici este o organizatie care, intotdeauna, a avut o abordare constructiva a problemelor din sistem, incercand sa propuna SOLUTII, iar solutia in acest caz nu este aborgarea legii.

Evenimentul este menit...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Provocari-si-oportunitati-pentru-actualele-politici-educationale_21595/

lauff lautf laurf