Imprimare

Ziua Internationala a Crucii Rosii si Semilunii Rosii - mesajul Presedintelui Societatii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Mesajul Presedintelui Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania
Ziua Internationala a Crucii Rosii si Semilunii Rosii

8 mai 2016

Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie sarbatoreste astazi peste 150 de ani de activitate umanitara.

In fiecare an, cele 190 de Societati Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie ajuta la nivel mondial milioane de oameni aflati in situatie de conflict armat, afectati de criza sau de dezastre Ziua de 8 mai este sarbatoarea celor 17 milioane de voluntari si aproape jumatate de million de angajati din intreaga lume ai Crucii Rosii si Semilunii Rosii, care contribuie la binele umanitatii.

Ei sunt oamenii care se dedica pentru a ajuta persoanele vulnerabile din comunitatile in care traiesc. Crucea Rosie Romana a facut dovada faptului ca este “oriunde pentru oricine”.

Suntem mandri ca astazi, in Romania, prin cei 4.500 de voluntari si peste 250 de angajati, Crucea Rosie dezvolta proiecte la nivel national, ofera servicii umanitare relevante si in timp util pentru comunitatile vulnerabile, intervine la dezastre, educa pentru sanatate, acorda primul ajutor.

Multumesc tuturor celor care ofera o parte din timpul si energia lor Crucii Rosii si ii indemn pe toti sa ne fie alaturi, sa fie generosi, sa fie Crucea Rosie!

Margareta,
Principesa Mostenitoare a Romaniei, Custodele Coroanei romane
Presedintele Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ziua-Internationala-a-Crucii-Rosii-si-Semilunii-Rosii---mesajul-Presedintelui-Societatii_21594/

lauff lautf laurf