Imprimare

Informare privind ancheta in cazul focarului de toxiinfectie alimentara din Fagaras

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Directia de Sanatate Publica Brasov a luat toate masurile necesare in cadrul anchetei derulate la Fagaras cu privire la focarul de toxiinfectie alimentara din localitate.

Potrivit informarilor transmise Ministerului Sanatatii, in cadrul anchetei epidemiologice, efectuata de pesonalul DSP Brasov, a fost identificat producatorul particular care a comercializat/oferit produsele lactate, informatie ce a fost transmisa DSVSA Brasov si Politiei Fagaras.

Reprezentantii acestor institutii s-au deplasat in Comuna Sinca, sat Sinca Veche, unde au continuat ancheta, au pus sechestru pe cantitatile de cas, urda si telemea si au prelevat probe din produsele lactate incriminate.

Astfel, in data de 10 mai, Serviciul Judetean de Ambulanta Brasov si ISU Brasov au anuntat DSP Brasov cu privire la existenta unor cazuri de toxiinfectie alimentara in localitatea Fagaras, judetul Brasov, pacientii fiind copii, cu vârste intre 2 si 13 ani.

Conform afirmatiilor apartinatorilor, copiii au mâncat branza oferita de o persoana (necunoscuta la acea ora), la locul de joaca din cartier.

Simptomele (simptome digestive: greata, varsaturi,diaree,dureri abdominale difuze) au debutat la circa 3-4 ore de la consum. in total, in Sectia Boli Infectioase a Spitalului Municipal Fagaras sunt internati 15 copii si 3 adulti, cu evolutie favorabila, iar ancheta cu privire la producator continua.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Informare-privind-ancheta-in-cazul-focarului-de-toxiinfectie-alimentara-din-Fagaras_21607/

lauff lautf laurf