Imprimare

EuroMelanoma Day 2016

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Campania Euromelanoma promoveaza si a asigura un schimb de informatii privind prevenirea cancerului de piele, diagnosticarea si tratamentul precoce al acestuia.

Proiectul este sustinut de o echipa de medici dermatologi din Europa care isi ofera cu generozitate cunostintele si timpul lor pentru a servi aceasta cauza.

Euromelanoma este o campanie oficiala de prevenirea cancerului de piele a EADO (European Association of Dermato Oncology).

Campania are trei faze: Invata (Care sunt riscurile), Verifica (Control de specialitate) si Previne (in functie de tipul de piele, se aplica masurile de preventie).

Se vizeaza trei segmente de public cheie: publicul larg, comunitatea stiintifica si factorii de decizie europeni si politici la nivel national. Pentru public, prin intermediul site-ului Euromelanoma (care a fost vizitat de peste un milion de oameni), precum si prin intermediul unei campanii anuale de sensibilizare a publicului, EADO promoveaza informatii despre cancerul de piele, precum prevenirea, detectarea precoce si tratament.

Aceasta campanie se deschide anual cu "Ziua de screening Euromelanoma" prin consultatii gratuite. Pana in prezent, peste 450.000 de persoane au beneficiat de examinari de piele gratuite, la nivel european. Pentru dermatologi si in sens mai larg, pentru toate domeniile medicale, se pun la dispozitie, in mod regulat, in publicatiile de specialitate cu cele mai noi descoperiri si informatii din domeniu cancerului de piele.

Pentru guverne, se vor organiza intalniri astfel incat tratamentul cancerului de piele sa fie introdus in sistemul national de politici de sanatate. In parteneriat cu Academia Europeana de Dermatologie si Venerologie, Societatea Romana de Dermatologie va derula, si in perioada verii 2016, o ampla campanie de informare, in care vor fi angrenati medici dermatologi din intreaga tara, care vor oferi consultatii gratuite, cu ocazia celei de-a XI-a editie Nationala a EuroMelanoma Day.

Detalii despre planul acestei campanii le gasiti pe site-ul: www.srd.ro.

Campania va fi dedicata exclusiv consultatiilor gratuite, pentru elevii din liceele din orasele: Bucuresti-Ilfov, Constanta, Craiova, Cluj Napoca, Iasi, Oradea, Sibiu Timisoara, Targu Mures si turistilor aflati pe litoralul romanesc in statiunile: Eforie Nord, Neptun si Jupiter si va avea doua etape:
- prima etapa se adreseaza adolescentilor si se va desfasura intre 10 mai - 13 iunie ;
- a doua etapa se desfasoara in lunile iulie si august, pe litoralul Marii Negre.

Un studiu european realizat pe un esantion de peste 13.500 persoane arata ca in ciuda faptului ca 91% dintre persoane recunosc ca expunerea la soare creaza probleme de sanatate, 40% dintre acestia se protejeaza de soare doar in timpul vacantelor.

Actiunile anterioare EuroMelanomaDay in Romania au demonstrat un real interes din partea publicului larg fata de preventia si tratarea afectiunilor dermatologice.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/EuroMelanoma-Day-2016_21604/

lauff lautf laurf