Perioada de inscriere la editia cu nr. 5 a burselor pentru cercetare a fost prelungita
Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie aloca 150.000 lei pentru cercetare
Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie anunta prelungirea perioadei de depunere a proiectelor pe tema efectelor consumului moderat de bere asupra sanatatii, din cadrul celei de a cincea editii a burselor pentru cercetare pe care le acorda.
Data limita pana la care pasionatii de cercetare pot sa depuna proiectele pentru a obtine finantare este 30 iunie 2016.
Bugetul total pus la dispozitia cercetatorilor romani este de 150.000 lei. Bursele de cercetare oferite sunt adresate studentilor aflati in an terminal la orice specializare de natura stiintifica, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, principala conditie fiind ca acestia sa apartina unor centre de invatamant superior sau centre de cercetare din Romania.
Studentii la medicina pot aplica incepand cu anul patru. Fiecare aplicant trebuie sa beneficieze de un coordonator de proiect care sa apartina unei institutii de invatamant superior sau centru de cercetare din Romania si care sa fie cel putin asistent universitar sau cercetator stiintific.
“Bursele pe care Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie le acorda anual s-au nascut din dorinta de a oferi pasionatilor de cercetare oportunitatea de a-si valorifica cunostintele si de a face primii pasi intr-o cariera in domeniu.
Asteptam si anul acesta propuneri de proiecte originale, iar pentru a le oferi tuturor celor interesati sansa de a aplica, perioada de depunere a lucrarilor a fost prelungita pana pe 30 iunie a.c. Le uram tuturor mult succes!”, a declarat dr. Corina Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.
Pana in prezent, Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie a initiat si coordonat trei proiecte de cercetare:
Rolul consumului moderat de bere asupra memoriei autobiografice investigat cu ajutorul neuroimagisticii (autor Monica Diana Bercea, doctorand in cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi - 2013), Parametrii somatici caracteristici statusului ponderal si consumul de bere in Romania (coordonat de catre Dr. Corina Aurelia Zugravu, medic primar in Nutritie si Igiena Alimentelor - 2014) si Consumul moderat de bere si simptomele post-menopauza (autor Nicoleta Raducanu, farmacist primar, absolventa a Masterului Nutritie Clinica si Comunitara Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures - 2015).
Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetarii de la noi din tara, Centrul finanteaza anual studii de cercetare in domeniu, sub forma de burse acordate studentilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de varsta.
Toate detaliile privind structura si componenta Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie pot fi gasite la adresa: www.beresanatatenutritie.ro.
Sursa: PaginaMedicala.ro