Imprimare

SRATI - vector pentru dezvoltarea relatiilor de colaborare nationale, regionale si internationale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In perioada 11 - 15 mai, a avut loc cel de-al 42-lea Congres al Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva - SRATI 2016, eveniment la care au fost prezenti peste 1.550 de participanti si care a gazduit manifestarile devenite traditionale.

Evenimentele SRATI 2016 au fost prezidate de Prof. Dr. Dorel Sandesc - Presedinte SRATI si de Prof. Dr. Serban Bubenek - Presedinte Congres SRATI 2016, iar programul stiintific a fost coordonat de Prof. Dr. Daniela Filipescu - Past President Societatea Europeana de Anestezie.

Programul stiintific de exceptie s-a desfasurat in paralel in 5 sali si a inclus 40 de sesiuni de conferinte si sesiuni tematice, 10 simpozioane satelit organizate de companii medicale, 4 cursuri, 4 workshop-uri, 5 lansari de carte, 4 sesiuni de comunicari orale dintre care una pentru asistenti medicali si 2 sesiuni de e-Postere.

69 de conferentiari romani si un numar de 62 din 22 de tari au contribuit la programul stiintific. La eveniment au fost prezenti Presedintele Societatii Americane de Anestezie - Prof. Dr. Jane Fitch si Presedintele Societatii Europene de Anestezie - Prof. Dr. Zeev Goldik.

Calitatea programului stiintific a fost certificata de catre Societatea Europeana de Anesteziologie (ESA endorsement) si de creditarea cu 30 de puncte EMC de catre C.M.R. (pentru medici) si cu 15 puncte EMC de catre O.A.M.G.M.A.M.R. (pentru asistenti).

Sesiunea plenara „Serban Marinescu” a fost dedicata anul acesta ingrijirii pacientului ars: Actualizari in managementul arsurilor severe: lectii invatate in urma unei tragedii si a fost sustinuta de Prof. Dr. Dorel Sandesc si de Prof. Dr. Serge Jennes.

Congresul anual SRATI reprezinta si reflecta activitatea exemplara si remarcabila a societatii SRATI, care este una din cele mai active societati medicale profesionale si care, in mai putin de un deceniu, a reusit sa promoveze si sa implementeze cu succes proiecte majore ce au determinat schimbari extrem de importante in medicina romaneasca.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/SRATI---vector-pentru-dezvoltarea-relatiilor-de-colaborare-nationale_-regionale-si-internationale_21622/

lauff lautf laurf