Imprimare

Ziua mondiala a copilului cu tulburari de continenta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Colectivul medical al Spitalului de Urgenta pentru Copii “M.S.Curie”organizeaza Luni, 30 mai 2016, incepand cu ora 11.00, la sediul din Bulevardul Constantin Brancoveanu, nr. 20, Sector 4, Bucuresti (Sala Amfiteatru), conferinta de presa si atelierul de lucru organizate cu ocazia ZILEI MONDIALE A COPILULUI CU TULBURARI DE CONTINENTA.

TULBURAREA DE CONTINENTA este o stare anormala subdiagnosticata in Romania. In Spitalul M.S.Curie exista echipe medicale pluridisciplinare dedicate depistarii unor parametrii obiectivi care orienteaza diagnosticul spre forme clinice al caror tratament sa aiba sanse mari de reusita.

Mentionam ca pe langa copiii aparent sanatosi, la care problemele de incontinenta sunt abordate inadecvat de parinti si mediul social in care traiesc, specialistii nostri gasesc metode de tratament adecvate chiar si pentru aceia cu probleme grave de tulburari de dinamica vezicala.

Acestia din urma au nevoie de suport si de ajutorul nostru pentru pastrarea functiilor renale in parametrii cat mai apropiati de normal, pentru a se putea integra in societate si pentru a nu fi stigmatizati.

Cu dorinta de a scoate din anonimat aceasta problema si a sensibiliza opinia publica, spitalul nostru a pregatit in cadrul manifestarii (orele 12-14) un atelier de lucru dedicat copiilor cu aceasta patologie si familiilor acestora.

Atelierul va cuprinde:
-scurte prezentari din partea diferitelor specialitati medicale implicate in ingrijire;
-discutii cu parintii si copiii;
-sesiuni de pictura;
-initiere in gimnastica perineala;
-activitati ludice.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ziua-mondiala-a-copilului-cu-tulburari-de-continenta_21624/

lauff lautf laurf