Imprimare

UMF Iasi primeste vizita de evaluare (follow-up) a Asociatiei Universitatilor Europene

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In perioada 24-27 mai 2016 – Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi primeste vizita de evaluare (follow-up) a Asociatiei Universitatilor Europene (EUA) prin Programul de Evaluare Institutionala (IEP).

Prima etapa a acestei evaluari a avut loc in 2012, rezultatul fiind un raport in care se preciza: „UMF Iasi este o institutie cu traditie si cu reputatie inalta la nivel national si international. Are cadre didactice si personal administrativ foarte motivat, studenti devotati si se bucura de sprijinul partenerilor.

Evaluarile externe au confirmat pozitia sa de lider in regiune si in tara. UMF are capacitatea de a raspunde provocarilor si oportunitatilor din viitor.

Echipa are incredere ca UMF isi va indeplini misiunea, adaugand valoare pentru bunastarea societatii romanesti, isi va consolida pozitia de jucator global in calitate de universitate de medicina si farmacie si va contribui la progresul stiintific international in medicina, stomatologie, farmacie si bioinginerie.”

In cadrul vizitei de „follow-up”, facuta la solicitarea UMF Iasi, care are loc in aceste zile, echipa de evaluatori, formata din profesori cu experienta recunoscuta in activitatea academica din diverse universitati din Europa, are numeroase intalniri atat cu conducerea universitatii dar, mai ales, cu studentii si cadrele didactice.

Scopul acestor discutii directe este identificarea punctelor tari si punctelor slabe din activitatile desfasurate in pregatirea tinerilor viitori absolventi dar si a rezidentilor sau doctoranzilor pentru mentinerea sau chiar cresterea performantelor universitatii noastre. in scopul analizarii performantelor managementului universitatii, evaluatorii EUA au intalniri si cu personalul administrativ al UMF Iasi.

Evaluarea desfasurata are un caracter colegial si formativ si vine in intampinarea conducerii universitatii pentru gasirea parghiilor esentiale in vederea unei continue performante institutionale.

„Accentul deosebit a fost pus pe cresterea satisfactiei studentilor si a cadrelor didactice in activitatile educationale si de cercetare pe care le desfasoara in cadrul universitatii iar echipa de evaluatori a remarcat o deschidere pentru schimbare a intregii comunitati academice, regasind puse in practica recomandarile de la evaluarea anterioara.

Invatamantul centrat pe student reprezinta pivotul cresterii calitatii iar una dintre modalitatile de atingere a performantelor atat didactice cat si cele de cercetare este comunicarea asa cum mi-am asumat prin planul managerial si cum voi sustine intotdeauna.” a explicat rectorul universitatii Prof.Dr. Viorel Scripcariu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/UMF-Iasi-primeste-vizita-de-evaluare-_follow-up_-a-Asociatiei-Universitatilor-Europene_21627/

lauff lautf laurf