Imprimare

Reglementarea Terapiei Avansata a Produselor Medicinale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In 27 mai 2016 a avut loc o reuniune a specialistilor privind explorarea modalitatilor posibile de a dezvolta Terapia Avansata a Produselor Medicinale (ATMPs) in Europa si extinderea accesului pacientilor la aceste noi tratamente.

ATMPs cuprinde terapii genetice, produse pentru tesuturile ingineriei tisulare, si terapii cu celule somatice. Aceste medicamente au potentialul de a remodela tratamentul unei game largi de conditii, in special in zonele de boala unde abordarile conventionale sunt inadecvate. Cu toate acestea, de opt ani de cand legislatia UE privind ATMPs a intrat in vigoare in 2008, doar cinci centre ATMPs sunt in prezent autorizate. In acelasi timp, studiile clinice care investigheaza ATMPs par sa reprezinte un camp de crestere rapida a interesului, subliniind necesitatea de a sprijini mai bine inovarea printr-un cadru de reglementare coerent si adecvat.

"Am organizat aceasta intalnire cu toate partile importante interesate pentru a discuta propuneri concrete cu privire la modul in care putem alimenta un mediu de reglementare care sa incurajeze dezvoltarea de ATMPs, sa protejeze sanatatea publica si, in cele din urma, sa faciliteze in timp util accesul pacientilor la tratamentele necesare", a declarat directorul executiv al EMA, Guido Rasi, in discursul sau de deschidere.

Aceasta reuniune a adus impreuna academicieni si cercetatori de top, reprezentanti ai pacientilor, organizatii medicale profesionale, mari companii farmaceutice, precum si reprezentanti ai Comisiei Europeane si organisme de evaluare a tehnologiilor medicale. 

Mai multe informatii despre reuniune, cat si despre activitatea Agentiei de Medicamente Euopeana se pot gasi pe site-ul oficial.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Reglementarea-Terapiei-Avansata-a-Produselor-Medicinale_21635/

lauff lautf laurf