Imprimare

Institutul de Psihiatrie „Socola” solicita decontarea serviciilor echipelor mobile din fondurile CNAS

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Institutul de Psihiatrie „Socola" Iasi intentioneaza sa reorganizeze proiectul echipelor mobile destinat monitorizarii in teritoriu a persoanelor cu afectiuni psihice.

In acest sens, reprezentantii unitatii au initiat demersurile legale pentru ca activitatea unitatilor mobile sa fie finantata din fondul asigurarilor sociale de sanatate prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
Pana acum, activitatea echipelor mobile nu putea fi decontata din fondurile CNAS, deoarece conform normelor contractului cadru, serviciile medicale trebuie asigurate la sediul unitatii autorizate.

In prezent, echipele mobile asigura asistenta medicala in cazul pacientilor in care instanta de judecata impune respectarea unui tratament de specialitate. 

Conducerea Institutului de Psihiatrie „Socola” propune ca prin noile norme ale contractului cadru, serviciile efectuate de echipele mobile sa fie recunoscute ca activitate in ambulator.

Reprezentantii Institutului sustin ca decontarea serviciilor efectuate de echipele mobile in teritoriu ar aduce economii importante pentru sistemul de sanatate cum ar fi reducerea costurilor pentru zilele de spitalizare dar si costurile privind transportul cu ambulanta la spital.
Echipa mobila este formata din: medic psihiatru, psiholog, asistent medical si asistent social.

„Cu echipele mobile vrem sa venim in special in sprijinul familiilor cu venituri reduse care nu isi permit sa ajunga la spital in Iasi. De asemenea , putem da curs numeroaselor solicitari venite din partea apartinatorilor bolnavilor cu afectiuni psihice care ne solicita sprijinul”, a declarat Dr. Gabriel Oprisanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola”.

Reprezentantii Institutul de Psihiatrie „Socola” Iasi doresc si implicarea medicilor de familie in acest proiect.

„Dorim sa implicam mai mult medicii de familie in supravegherea persoanelor cu afectiuni psihice si realizarea unor proceduri clare privind solicitarea echipelor mobile in teritoriu. Vrem ca medicul de familie sa anunte personalul medical din cadrul echipelor mobile sa intervina in situatia in care un pacient se decompenseaza sau nu isi urmeaza tratamentul”, a mai subliniat dr. Gabriel Oprisanu.

Pentru a urmari evolutia acestui demers, puteti accesa pagina de Facebook a institutului.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Institutul-de-Psihiatrie-_Socola_-solicita-decontarea-serviciilor-echipelor-mobile-din-fondurile-CNAS_21641/

lauff lautf laurf