Imprimare

Conferinta Nationala de Cardiologie in MG 2016

Adaugat in Stiri din domeniul medical

SAMF si SRHTA au organizat in perioada 31 mai - 2 iunie, la Bucuresti, Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina Generala.

Tema principala a conferintei a fost "Patologia cardiovasculara la adolescenti si tineri".

Manifestarea a fost coordonata de Prof. Dr. Maria Dorobantu, Director Curs si Presedinte SRHTA, si moderata de Prof. Dr. Adrian Restian si Prof. Dr. Dumitru Matei (SAMF).

La conferinta s-au sustinut mai multe prezentari dintre care se remarca cea cu tema "Fumatul excesiv si pasiv la adolescenti – Ce asteptam de la noua lege?" sustinuta de Prof. Dr. Florin Mihaltan si Dr. Ruxandra Ulmeanu, care afirma ca „Dupa aproape 11 ani, noua lege antifumat din Romania a fost promovata si aplicata prin efortul conjugat al Coalitiei Romania Respira, dar si ca urmare a unui sprijin acordat constant din partea Societatii de Pneumologie, a Societatii de Cardiologie si a Fundatiei Inimii, care au semnat un parteneriat in acest sens. Intr-o tara in care prevalenta fumatului este de 27%, asa cum era de asteptat reverberatiile si reactiile au fost de foarte multe tipuri, de la nivel de politicieni pana la personalul medical”.

Un element de noutate l-a constituit  prezentarea "Apneea in somn si riscul cardiovascular" sustinuta de Dr. Stefan Dumitrache – Rujinski, care sustine ca „Sindromul de apnee in somn de tip obstructiv (SASO) este o patologie cu o prevalenta in crestere. Obezitatea reprezinta principalul factor de risc in aparitia SASO si, totodata, principalul element de confuzie in demonstrarea rolului independent al SASO in aparitia complicatiilor cardiovasculare”.

Evenimentul a reunit peste 500 de medici, mai multe companii farmaceutice, firme de aparatura medicala si reprezentanti mass- media.

Manifestarea a fost acreditata cu 18 puncte EMC.

Pentru detalii, accesati link-ul evenimentului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Conferinta-Nationala-de-Cardiologie-in-MG-2016_21639/

lauff lautf laurf