Imprimare

80% din studentii medicinisti doresc sa emigreze

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 100 de studenti si tineri medici romani au participat la cursurile gratuite MedClass 2016, desfasurate in perioada aprilie-mai in Cluj-Napoca.

Scopul a fost de a contribui la dezvoltarea unor competente extinse pentru tinerii medici care aleg sa ramana sa profeseze in Romania.

Principalele probleme semnalate de catre absolventii cursurilor MedClass 2016 privind sansele medicilor in Romania: doar 20% dintre studentii la medicina si tinerii medici considera ca oportunitatile unei cariere sunt favorabile in tara, in timp ce 80% sunt tentati sa isi caute un loc de munca in strainatate.

Consiliul Investitorilor Straini atrage atentia asupra nevoilor de investitie in dezvoltarea competentelor viitorilor medici, ca mijloc de a deschide oportunitati pentru medici in tara, de a stopa exodul medicilor si a stimula lipsa de personal calificat din sanatate.

„Exodul medicilor continua sa fie o problema importanta pentru Romania, cu implicatii care se reflecta in mai multe sectoare, nu doar in sanatatea populatiei, dar inclusiv in economie. Romania are 2,4 medici la 1.000 de locuitori, unul din cele mai mici procente din Europa, mult sub media de 3,6 medici.1 Pentru a imbunatati infrastructura medicala, este nevoie de investitii in dezvoltarea viitorilor profesionisti in sanatate care aleg sa ramana De profesie: medic in Romania, oferindu-le sustinere pentru a identifica noi oportunitati privind o cariera in Romania.” a declarat Barbara Cygler, Presedinte al Grupului de Lucru pe Sanatate din cadrul Consiliului Investitorilor Straini - FIC si Director General GSK Romania.

Cursurile fac parte din campania “De profesie: medic in Romania”, initiata de Consiliul Investitorilor Straini- FIC prin Grupul de Lucru pentru Sanatate si se adreseaza studentilor la Medicina si medicilor pana in 35 de ani.

Pentru alte detalii, va invitam aici si aici.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/80_-din-studentii-medicinisti-doresc-sa-emigreze_21644/

lauff lautf laurf