Imprimare

10 centre de transfuzie sanguina vor fi renovate in 2016

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 80.000 de donatori de sange, 150 de cadre medicale si 80 de spitale din toata tara vor beneficia despatii amenajate si dotate cu aparatura medicala pana la finalul anului, in cea de a doua etapa a programului „O sansa pentru viata”

Fiecare dintre acestea va beneficia de renovare si dotare cu aparatura moderna in baza unei analize de nevoi realizate de organizatori in primele luni ale acestui an. Astfel, centrele judetene din Arad, Alba Iulia, Brasov, Constanta si Calarasi vor beneficia de renovarea circuitului donatorilor si dotare cu echipament de recoltare sanguina iar centrele din Bistrita, Drobeta-Turnu Severin, Sfantu Gheorghe, Slobozia si Targu-Mures vor fi dotate cu aparatura si echipamente noi, performante, folosite in recoltarea si prelucrarea sangelui.

„Criteriile dupa care am selectat cele zece centre, la fel ca si anul trecut, sunt unele transparente. Am tinut cont, pe de o parte, de numarul de donatori, si pe de alta parte de gradul de deteriorare, in special in ceea ce priveste circuitul donatorului, sau de lipsa aparaturii medicale moderne". a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania. Aceasta a mai agaugat ca prin renovarea noilor centre se doreste si mai mult intarirea angajamentului de a sustine donatorii de sange si personalul medical in activitatea pe care o desfasoara, salvatoare de vieti omenesti. 

Donarea de sange este gestul prin care fiecare dintre noi, atata timp cat avem o stare buna de sanatate, putem sa salvam vieti. Cand am demarat proiectul de renovare a centrelor de transfuzie sanguina, am pornit de la o realitate descurajatoare pentru potentialii donatori: spatiile de intampinare si de donare propriu-zisa erau slab dotate si neprimitoare, uneori chiar insalubre. Prin proiectul «O sansa pentru viata» am reusit sa asiguram spatii de donare la standarde europene pentru romani, dar si sa mobilizam si sa educam populatia in legatura cu importanta vitala a donarii, prin sesiunile mobile de donare de sange”, a declarat Anca Stefan, Presedintele Asociatiei React.

„O sansa pentru viata”  este un pogram national pentru donare de sange, implementat de Asociatia React si finantat de Fundatia Vodafone Romania.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/10-centre-de-transfuzie-sanguina-vor-fi-renovate-in-2016_21645/

lauff lautf laurf