Imprimare

SANITAS solicita rezolvarea anomaliilor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in 2016

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Consiliul National al Federatiei SANITAS a analizat Ordonanta de urgenta nr. 20 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

S-a precizat faptul ca eliminarea inechitatilor salariale prin realizarea corectiilor necesare in grilele de salarizare din sistemul bugetar a fost una din revendicarile Federatiei SANITAS si este in continuare parte a agendei de lucru deoarece s-a constatat neindeplinirea acestui deziderat.

"O.U.G. nr. 20/2016 se dovedeste a fi un act legislativ care pare sa fi fost semnat  «pe genunchi», care a suferit modificari si corectii pe drumul dintre institutii (Ministerul Muncii-Guvern-Monitorul Oficial) fara a lua in considerare amendamentele si/sau propunerile organizatiilor sindicale reprezentative si fara a fi rezultatul unor negocieri corecte", a declarat Leonard Barascu, presedintele Federatiei SANITAS.

"Federatia a preluat in perioada de consultare toate propunerile de amendare a Ordonantei de urgenta de la membrii nostri de sindicat si le-a inaintat si sustinut in discutiile cu reprezentantii guvernamentali. Aceste propuneri vizau eliminarea inechitatilor si in ceea ce priveste personalul TESA, salariatii din asistenta sociala, toti angajatii din DSP-uri, personalul medico-sanitar din medicina scolara", a mai agaugat Leonard Barascu.

In concluzie, Federatia SANITAS solicita organizarea de urgenta a unei intalniri comune a membrilor Biroului Executiv cu Ministrul Sanatatii, Ministrul Muncii si Premierul Dacian Ciolos pentru discutarea tuturor anomaliilor semnalate si identificarea de solutii posibil de pus in practica inainte de punerea in aplicare a O.U.G. nr. 20/2016.

In acelasi timp, Federatia SANITAS va depune toate propunerile de amendare a O.U.G. nr. 20/2016 si la cele doua Camere ale Parlamentului Romaniei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/SANITAS-solicita-rezolvarea-anomaliilor-privind-salarizarea-personalului-platit-din-fonduri-publice-in-2016_21648/

lauff lautf laurf