Imprimare

Fondurile europene, motor de accelerare a inovatiei in domeniul sanatatii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Conferinta „The future of healthcare - Innovation through EU funding” a avut loc joi, 23 iunie 2016, la Bucuresti.

Tema principala s-a concentrat pe oportunitatile pentru accelerarea inovatiei in sistemul de sanatate prin accesarea eficienta a fondurilor europene pentru proiecte strategice

„Pentru al cincilea an consecutiv, Regatul Tarilor de Jos s-a aflat in fruntea clasamentului EuroHealth Consumer Index si nu doar la scorul general, ci si la fiecare dintre factorii analizati: drepturile si informarea pacientilor, rezultate, accesibilitatea serviciilor si a medicamentelor. Desi Olanda are deja un sistem de sanatate modern si eficient, exista o preocupare continua pentru integrarea cat mai rapida a inovatiilor in sistem. Credem ca inovatia este esentiala pentru a le asigura pacientilor un serviciu medical adecvat, iar accesarea fondurilor europene si parteneriatele public-private sunt doua modalitati eficiente de a atinge acest obiectiv”, a declarat Excelenta Sa, dna Stella Ronner-Grubacic, Ambasador.

„Datorita expertizei pe care o avem in calitate de contributor important la cresterea economiei locale, sustinem si incurajam dezbaterile care pot genera o mai buna integrare a jucatorilor din industrii cheie, precum sanatatea, un sector foarte important pentru Olanda. Ne bucuram sa fim printre sustinatorii inovatiei in sistemul romanesc de sanatate, alaturi de companii olandeze si autoritatile publice din Romania”, a spus dl Sebastiaan van Hese, Presedintele Camerei de Comert Olandeze in Romania.

Printre subiectele analizate in timpul evenimentului s-au numarat si prioritatile de investitii prin intermediul fondurilor europene in sanatate, solutii si instrumente care pot contribui la cresterea numarului de persoane care beneficiaza de servicii medicale si sociale orientate pe preventie si diagnosticare timpurie, precum si impactul inovatiilor tehnologice asupra modernizarii sistemului de sanatate.

„Inovarea este si a fost dintotdeauna fundamentul companiei Philips, iar aceasta se regaseste atat in abordarea integrata asupra sanatatii, cat si in fiecare dintre produsele si solutiile pe care le oferim consumatorilor si partenerilor nostri. imbinand expertiza clinica cu cea pentru produsele de larg consum, ne propunem sa imbunatatim calitatea vietii oamenilor in fiecare moment important pentru ei. Astfel venim in intampinarea tendintelor si nevoilor din societate si, mai specific, din sistemul de sanatate", a declarat dl Alexandru Popescu, director general Philips in Sud-Estul Europei.

Evenimentul, organizat de Ambasada Regatului Tarilor de Jos impreuna cu Camera de Comert Olandeza in Romania, cu sprijinul Philips, conferinta a reunit lideri din sectorul public si domeniul privat, precum si personalitati ale lumii medicale si academice, atat din Romania cat si din alte state membre ale Uniunii Europene.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Fondurile-europene_-motor-de-accelerare-a-inovatiei-in-domeniul-sanatatii_21658/

lauff lautf laurf