Imprimare

Inovatie in facilitarea accesului pacientilor la tratamentul unor boli grave

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Accesul pacientilor la tratamente esentiale pentru boli grave, precum cancerul si afectiunile reumatologice, este facilitat prin reconfigurarea modelului de distributie a produselor necesare.

Necesitatea implementarii unui nou model de distributie a survenit in urma celor cateva sute de sesizari primite de-a lungul anului 2015 de la pacienti, medici si farmacisti, cu privire la lipsa de disponibilitate a anumitor produse de pe piata.

Noul model de distributie, dezvoltat si pe baza sugestiilor primite de la asociatiile de pacienti, medici, farmacisti si managerii de spitale, va permite atat spitalelor, cat si farmaciilor de circuit deschis, sa puna la dispozitia pacientilor medicamentele necesare, fara eventuale intreruperi si in cantitati suficiente.

Acest model de distributie este introdus in premiera in Romania si este inspirat din modele de succes, similare, existente pe piete din alte tari membre ale Uniunii Europene.

Important pentru pacienti

In cadrul noului model de distributie se vine in intampinare pacientilor prin lansarea programului “Direct - la - Farmacie”.

Astfel, sunand la numarul de telefon gratuit 0800 390 090, de luni pana vineri, intre orele 09:00 - 18:00, pacientii vor putea avea acces la medicamentul Roche care le-a fost prescris, prin intermediul uneia dintre farmaciile partenere in acest program.

Programul “Direct - la - Farmacie” este disponibil doar pentru medicamentele Roche destinate tratamentului cancerului si afectiunilor reumatologice, ce se pot elibera in farmaciile de circuit deschis.

Important pentru farmacii

Programul “Direct - la - Farmacie” este deschis oricaror farmacii care doresc sa adere, deoarece toate farmaciile sunt eligibile si incurajate sa se inscrie in noul sistem. Toate detaliile legate de modalitatea de inscriere a farmaciilor, pot fi solicitate la adresa de e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Inovatie-in-facilitarea-accesului-pacientilor-la-tratamentul-unor-boli-grave_21665/

lauff lautf laurf