Imprimare

UPB a gazduit cel mai mare eveniment din Romania dedicat tehnologiei medicale inovatoare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB), in parteneriat cu Eindhoven University of Technology si Technion Israel Institute of Technology a gazduit in perioada 4-7 iulie Scoala Internationala de Imagistica cu Aplicatii in Medicina (SSIMA), cel mai mare eveniment din Romania dedicat celor mai recente inventii in tehnologia medicala.

Aflata la a doua editie, SSIMA a reunit profesori din cadrul unor institutii academice de renume international, precum Massachusetts Institute of Technology, John Hopkins University, Eindhoven Institute of Technology si Academia Franceza de Stiinte.

Dezvoltarea tehnologiei are un impact major in medicina: robotii lucreaza cot la cot cu chirurgii, membrele sau organele anatomice sunt printate 3D pentru a ajuta la dezvoltarea protezelor sau la planificarea interventiilor chirurgicale, realitatea virtuala prin terapeuti virtuali ajuta la recuperarea pacientilor la domiciliu si monitorizarea la distanta a pacientilor. De aceea, evenimentul si-a propus sa le aduca studentilor pasionati de tehnologia cu aplicatii in domeniul medical cele mai noi inventii care schimba modul in care pacientii din intreaga lume primesc ingrijire medicala.

„SSIMA ne-a oferit tuturor o oportunitate minunata de a impartasi ultimele rezultate ale cercetarii in imagistica medicala si in acelasi timp, sa intalnim studentii Universitatii Politehnica din Bucuresti”, a declarat Prof Polina Golland, Massachusetts Institute of Technology.

Romania are un potential mare nu doar de integrare, ci si de generare a inovatiei in tehnologie medicala, iar in vederea dezvoltarii de solutii pentru diagnosticare mai precisa, pentru tratament si monitorizare continua mai eficiente, parteneriatele intre mediul academic, specialistii din domeniul sanatatii si sectorul privat joaca un rol esential”, a declarat Alexandru Popescu, Director General Philips Europa de Sud-Est.

Pe parcursul SSIMA, cei peste 40 de participanti au avut acces la prezentari si studii de caz privind tehnici de imprimare 3D a modelelor cardiace personalizate folosite in planificarea pre-operatorie, tehnici de vizualizare a fibrei miocardului sau principii pentru modelarea computerizata a anatomiei umane. Pentru 2017, organizatorii isi propun sa extinda proiectul la nivel regional, SSIMA urmand sa atraga specialisti in domeniul medical si tehnologic din intreaga Europa de Sud-Est.

Ne dorim ca acest eveniment sa devina unul de referinta in domeniu in Europa de Sud-Est, obiectiv care nu este greu de atins avand in vedere profesorii de renume mondial prezenti saptamana trecuta la eveniment. Ne dorim sa punem Romania pe harta in acest domeniu prin dezvoltarea de parteneriate cu universitatile de top din lume si parteneriate intre mediul academic si cel privat ”, a declarat Elena Ovreiu, fondatoarea SSIMA si organizatorul principal al evenimentului.

Mai multe informatii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul evenimentului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/UPB-a-gazduit-cel-mai-mare-eveniment-din-Romania-dedicat-tehnologiei-medicale-inovatoare_21675/

lauff lautf laurf