Imprimare

Liderii mondiali din medicina declara razboi cancerului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

 Programul american ”The National Cancer Moonshot”, coordonat de vicepresedintele SUA Joe Biden, isi propune sa accelereze lupta impotriva unuia dintre cei mai de temut dusmani ai omenirii, cancerul. Obiectivul este ambitios: in urmatorii cinci ani, eforturile pentru identificarea unui tratament pentru cancer sa fie dublate. Cu alte cuvinte, 10 ani de cercetari in acest domeniu sa fie comprimati in numai 5.

Lansat la inceputul acestui an de catre presedintele SUA Barack Obama, programul ”The National Cancer Moonshot” reprezinta angajamentul Statelor Unite ale Americii de a aloca 1 miliard de dolari pentru cercetarea cancerului si descoperirea unor modalitati de prevenire si tratare a maladiei. Aceasta noua initiativa se concentreaza in special asupra dezvoltarii vaccinurilor, asupra detectarii precoce a cancerului si a noilor abordari pentru eradicarea bolii, cum ar fi imunoterapia. Cu acest program, Statele Unite ale Americii vor sa dea semnalul de incepere a unei campanii mondiale de lupta sustinuta impotriva acestei boli.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cancerul este principala cauza a mortalitatii in lume, cu peste 14 milioane de cazuri noi si 8.2 milioane decese cauzate de cancer in 2012. Cu patru ani inainte, Organizatia Mondiala a Sanatatii estima un numar de 12,7 milioane de cazuri noi si 7,6 milioane de decese.

Cele mai frecvente cazuri de cancer diagnosticate in randul barbatilor sunt cancerul de plamani, de prostata, colorectal, de stomac si ficat, iar in randul femeilor sunt cancerul de san, colorectal, plamani, cancerul de col si de stomac.

In Romania, potrivit estimarilor Global Burden of Cancer, in 2013 au aparut aproximativ 67.300 de noi cazuri de cancer, fata de aproximativ 50.000 in 1990, insemnand o crestere cu 35%. Numarul total al deceselor cauzate de cancer a fost de 41.400 in 2013, fata de 34.000 in 1990.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Liderii-mondiali-din-medicina--declara-razboi-cancerului_21678/

lauff lautf laurf