Imprimare

Dezbatere pe tema: Hepatita C este acum vindecabila!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a fost gazda unei noi dezbateri din cadrul programului national „STOP Hepatita” relansat de Fundatia „Renasterea pentru Educatie, Sanatate si Cultura”, cu tema „Hepatita C este acum vindecabila. Informeaza-te, testeaza-te, trateaza-te”.

La dezbatere au fost prezente aproape 100 de persoane, reprezentanti ai institutiilor din domeniul sanatatii, dar si al autoritatilor de la nivel national, reprezentanti mass media si parteneri care s-au alaturat acestei initiative.

Excelenta Sa Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a deschis dezbaterea si a felicitat Fundatia Renasterea si partenerii sai pentru sustinerea aratata cauzei hepatitei in Romania: „Oamenii din intreaga lume, inclusiv din Romania, se pot vindeca acum de aceasta boala, işi pot relua activitatile zilnice, pot reveni la munca şi pot trai mai mult, iar calitatea vietii lor se imbunatateşte. Rezultatele obtinute in doar un an de la introducerea programului de tratament in Romania demonstreaza impactul pe care aceste terapii inovatoare il poate avea asupra cetatenilor”.

Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, Presedinte Onorific al Societatii de Boli Infectioase HIV/SIDA a oferit informatii celor prezenti la eveniment date recente ale studiilor facute in ceea ce priveste raspandirea infectiilor hepatice in Romania, dar si urmatoarele actiuni pe care sistemul sanitar romanesc le poate face pentru a simplifica si mai mult accesul pacientilor infestati cu virusul hepatic C la tratamentul inovator, fara interferon, ce le poate oferi o sansa in plus la viata.

Despre fondurile alocate din bugetul de stat pentru compensarea tratamentului fara interferon pentru pacientii infestati cu virusul hepatic C a vorbit, Dr. Roxana Radu, reprezentant al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Urmatoarele activitati din cadrul Programului National „STOP Hepatita” se vor concentra pe comunicarea mesajului „Hepatita C este acum vindecabila!”, pe testarea a 20.000 de persoane si pe elaborarea unui amplu studiu de impact al virusurilor hepatice. Sloganul campaniei este „Informeaza-te. Testeaza-te. Trateaza-te”.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Dezbatere-pe-tema_-_Hepatita-C-este-acum-vindecabila__21682/

lauff lautf laurf