UMF Iasi nu organizeaza concurs de admitere in septembrie 2016
Conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi a luat hotararea, validata de Senatul Universitatii, de a nu organiza concurs de admitere in luna septembrie 2016 pentru locurile ramase disponibile in urma examenului de admitere din data de 25 iulie.
Concursul de admitere din sesiunea septembrie va reprezenta un concurs prin selectie de dosare pentru locurile rezervate candidatilor absolventi ai invatamantului superior de stat (licentiati) care doresc sa urmeze a II-a facultate in regim cu taxa la specializarile: Medicina (10 locuri) si Medicina Dentara (3 locuri).
Prof.Univ. Dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iasi: „Nu putem aspira la excelenta in educatie fara o buna calitate a studentilor pe care ii recrutam. Iar daca ne dorim studenti buni, trebuie sa-i cautam cu maxima atentie si sa punem permanent mai presus argumentul calitativ in defavoarea celui cantitativ. Acesta este motivul pentru care admiterea din acest an a fost semnificativ mai complexa decat cele din anii trecuti. Iar efectele s-au vazut cel mai bine in numarul celor inscrisi. Pe termen scurt, putem considera numarul candidatilor drept o veste mai putin imbucuratoare, dar pe termen mediu si lung admiterea din acest an a reprezentat un prim pas intr-o directie corecta si necesara. Este un inceput bun, dar si un efort care trebuie continuat pentru a da rezultatele pe care ni le dorim. Este motivul pentru care am militat in cadrul Consiliului de Administratie si sustin decizia luata de C.A. ca Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi sa NU organizeze o noua sesiune de admitere in toamna acestui an”.
Daniela Drugus, director general UMF Iasi: „Consiliul de Administratie al Universitatii de Medicina si Farmacie «Grigore T. Popa» a luat decizia de a nu mai organiza o noua sesiune de admitere in septembrie, si, implicit, de a avea anul acesta un numar mai mic de studenti, cu convingerea ca nu cantitatea este cea care conteaza in actul educational. Este o abordare gresita sa consideram ca singura sursa de venit a unei universitati este reprezentata de studentii de la locurile cu taxa. Structura veniturilor este diversificata, o parte importanta in buget este provenita din cercetare, din proiectele naţionale si internaţionale. Prosperitatea unei universitati este data de excelenta actului educational si de performanta in cercetare”.
Sursa: PaginaMedicala.ro