Imprimare

O noua structura pentru Institutul de Psihiatrie „Socola”

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Institutul de Psihiatrie „Socola” beneficiaza de o noua structura dupa ce s-a decis scoaterea paturilor de cronici de pe sectiile de acuti.

Astfel, in vechea structura a unitatii in cadrul sectiilor de acuti erau paturi de cronici, situatie care ducea la disfunctionalitati legate de rata infectiilor nosocomiale.

Avand in vedere durata diferita de spitalizare din cele doua categorii de pacienti, 14 zile la acuti si saptamani sau chiar luni pentru bolnavii cronici, reprezentantii Institutului au solicitat si au primit aprobarea Ministerului Sanatatii infiintarii unei sectii de cronici si paliatie denumita Sectia IX.

De asemenea, analizand spatiul existent pentru aceasta sectie nou creata s-a decis mutarea a 15 paturi de cronici si a 5 paturi de paliatie la Sectia Exterioara Barnova fiind singura locatie ce avea excedent de spatiu care putea asigura conditii de cazare pentru aceasta categorie de pacienti. Prin aceasta reorganizare s-a rezolvat si problema diferentelor legate de normarea diferita a personalului dintre sectiile de acuti si sectiile de cronici.

O alta modificare s-a realizat la Sectia Exterioara Sipote, unde dintr-o sectie de peste 130 de locuri s-au format 2 sectii de cronici, una cu spitalizare de scurta durata si una de lunga durata. Si Sectia Exterioara Barnova a suferit modificari, astfel ca dintr-o sectie de peste 150 de paturi s-au creat doua sectii: una de cronici formata din 52 de paturi si una de paliatie din 98 de paturi.

Avand in vedere ca procesul de reorganizare este un proces continuu, conducerea Institutului de Psihiatrie „Socola” a solicitat Ministerului Sanatatii suplimentarea numarului de posturi pentru sectiile de la Barnova in concordanta cu normativul specific.

Toate acestea au rolul asigurarii cresterii calitatii actului medical pentru toate categoriile de pacienti ingrijiti la Institutul „Socola”.

Recent, reprezentantii Institutului au solicitat Directiei de Sanatate Publica Iasi eliberarea noii autorizatii de functionare in concordanta cu noua structura aprobata.

Noua structura aprobata reprezinta un pas important in modernizarea si eficientizarea activitatii Institutului „Socola” venind in completarea certificatului de acreditare eliberat de Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate”, a precizat Dr. Gabriel Oprisanu, managerul Institutului Socola.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/O-noua-structura-pentru-Institutul-de-Psihiatrie-_Socola__21699/

lauff lautf laurf