Imprimare

Orele de garda suplimentare vor fi platite corespunzator

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Guvernul si-a onorat obligatiile asumate fata de Federatia „Solidaritatea Sanitara” in cadrul negocierilor desfasurate in momentul protestului medicilor care efectueaza garzi, acestea fiind transpuse in Ordonanta de Urgenta nr. 43/2016 . Acest act normativ stabileste faptul ca tariful orar aferent orelor de garda suplimentare este cel corespunzator salariului de baza prevazut de OUG nr. 20/2016.

In perioada imediat urmatoare se vor desfasura actiuni pentru sprijinirea medicilor membri de sindicat, vizand atat obtinerea unor drepturi suplimentare in instanta cat si incheierea in conditii optime a noilor contracte individuale de munca pentru garzile suplimentare.

In acest sens, se anunta lansarea unei aplicatii online de completare a unei sesizari catre ITM, utilizabila ca instrument de presiune pentru obligarea unitatilor la respectarea tuturor drepturilor legale ale medicilor in momentul semnarii CIM-urilor aferente garzilor suplimentare.

Aplicatia poate fi gasita aici: http://solidaritatea-sanitara.ro/info/

Aplicatia completeaza setul de documente deja existent pe acest portal, destinat sprijinirii medicilor pentru a incheia CIM-urile aferente garzilor suplimentare in cele mai favorabile conditii, cu garantarea legalitatii.

Datorita procedurilor de securizare a informatiilor supuse dreptului de autor, accesul la informatii se poate face in baza datelor de autentificare (user si parola), aceste informatii putand fi utilizate doar de dvs. personal, neputand fi transmise altor persoane.

Federatia „Solidaritatea Sanitara” va continua actiunile pentru rezolvarea altor drepturi aditionale modificarii OMS nr. 870/2004 in termenii care pot fi gasiti aici.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Orele-de-garda-suplimentare-vor-fi-platite-corespunzator_21705/

lauff lautf laurf