Imprimare

Deschiderea celui mai mare Centru de excelenta pentru chirurgie cardiaca si neurochirurgie pediatrica

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Vineri, 9 septembrie, ora 10.00 va avea loc deschiderea celui mai mare Centru de excelenta pentru chirurgie cardiaca si neurochirurgie pediatrica in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti.

La deschidere vor participa dl. Vlad Voiculescu, ministrul sanatatii, dl Dan Tudorache, primarul sectorului 1, prof.dr. Ioanel Sinescu, rectorul UMF “Carol Davila” Bucuresti.

Centrul va avea 85 paturi dispuse pe 4 specialitati astfel: cardiologie, neurologie, chirurgie cardiaca si neurochirurgie cu sali de operatii si departamente de ATI aferente. In aceste sectii vor lucra cca. 150 de medici, asistente si infirmiere. Echipele medicale pentru aceste sectii au fost instruite in Israel la Spitalul Wolfson din Holon Tel Aviv prin grija ONG-urilor Save a Child’s Heart si Gift of Life din Israel si SUA precum si de organizatia Rotary din Romania si Republica Moldova.

Constructia Centrului a fost posibila prin finantari de la Primaria sect.1 si Ministerul Sanatatii si prin implicarea sustinuta a dl. prof.dr.Dan Mircea Enescu, managerul spitalului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Deschiderea-celui-mai-mare-Centru-de-excelenta-pentru-chirurgie-cardiaca-si-neurochirurgie-pediatrica_21707/

lauff lautf laurf