Imprimare

Federatia SANITAS din Romania semnaleaza nedreptati in urma sesizarilor salariale din sistemul medical

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Federatia SANITAS din Romania a avut sedinta Consiliului National extins la care au participat si reprezentantii unitatilor din asistenta sociala din 20 de judete.

In calitate de invitati, la aceasta sedinta au participat domnii ministri Dragos Paslaru - Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Vlad Voiculescu - Ministrul Sanatatii.

Au fost discutate punctual nedreptatile create de OUG 20 si 43/2016 si solicitarile sustinute de Federatia SANITAS cu privire la acestea. O parte din ele ar fi: introducerea tuturor categoriilor de salariati omise – personalul TESA, salariatii din DSP-uri, cei din medicina scolara si crese, angajatii din asistenta sociala, corectarea grilelor de salarizare, aducerea sporurilor la nivelul anului 2016.

De asemenea, au fost dezbatute toate problemele semnalate de colegii din asistenta sociala si au fost aduse la cunostinta directa a ministrului de resort.

Cei doi ministri au declarat ca recunosc si sunt constienti de intreaga gama de probleme semnalate, intreaga lor activitate fiind dedicata rezolvarii acestora si construirii unor sisteme corecte si echitabile, dar timpul scurt si constrangerile bugetare nu le permit sa faca promisiuni ferme.

Avand in vedere desfasurarea evenimentelor, Consiliul National SANITAS a hotarat urmatorul program de actiuni revendicative:

- Incepand cu data de 19 septembrie 2016 toate organizatiile SANITAS vor incepe strangerea de semnaturi pentru declansarea conflictelor de munca;

- Incepand cu 20 septembrie a.c., in fiecare zi de marti vom picheta cate o institutie a statului in cadrul actiunii numite “Martea SANITAS”;

- In data de 12 octombrie a.c. se va desfasura greva de tip japonez cu purtarea de banderole;

- In 19 octombrie a.c. va avea loc greva de avertisment cu incetarea activitatii timp de 2 ore, in intervalul orar 8.00 – 10.00;

- In data de 31 octombrie se va declansa greva generala.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Federatia-SANITAS-din-Romania-semnaleaza-nedreptati-in-urma-sesizarilor-salariale-din-sistemul-medical_21718/

lauff lautf laurf